04 martie 2005

Am revenit!

Imi cer scuze pentru perioada indelungata in care nu am ami intrat pe blog, dar am incercat sa imbunatatesc tehnica IT de care dispun, plus am lipsit o vreme din localitate!
Multumesc celor doi autori ai comentariilor. Pentru mine sunt extrem de folositoare, mai ales ca hotararea de a emigra este din ce in ce mai pregnanta! Acum am convins-o si pe sotia mea, care inca nu e de acord cu lichidarea a tot ce avem la plecare (de aici diferentele de sume). Eu sunt hotarat, iar daca Serban sau Gavain ma mai ajuta cu detalii, pe langa altii pe care ii astept cu comentarii, voi face pasul!
Din surfingul meu pe net, m-am indragostit de zona Bay of Plenty. Ce parere aveti, este greu sa te stabilesti in zona?
In plus, ne-am cam hotarat ce am vrea sa facem acolo. Eu intentionez sa imi dau licenta in Mate la o univesitate din NZ, am si contactat cateva, si se pare ca nu va fi foarte dificil sa ma accepte, inca imi si recunosc multe examene din Romania. Sotia mea va face Masterul in kinetoterapie (kinesiologie, cum se zice pe acolo) si apoi vom incerca sa deschidem un cabinet de kineto si masaj. Daca e prea greu, poate vom incerca s profesamm ea avand si specializarea de ntrenaore de sport aerobic, cu performante nationale in Romania. Sau, daca nu iese nimic, ne-om descurca.
Eu as incerca si o firma de import-export, dar in timp, dupa ce ma familiarizez cu legislatia.
Oricum, pentru inceput ne-am hotarat sa mergem in concediu, in noiembrie, vreo trei saptamani, in NZ. Astept ceva recomandari vis-a-vis de perioada, eventual trasee. Pe net am gasit ceva programe, de genul> aterizezi la Auckland, inchiriezi o masina, si in 13-14 zile te plimbi prin NZ, pana la Cristchurch. Ar fi ok, dar am vrea si vreo saptamana in zona Bay of Plenty, sau altundeva, unde ar fi accesibil sa te stabilesti.
Si, astept mai multe detalii in legatura cu faptul ca lumea pare a fi atrasa mai mult de insula din Sud dec\t de cea din Nord. Sunt de vina maorii? Sunt bastinasii ostili?
Ne vedem in scurt timp, cand voi posta si fotografii!

Un comentariu:

lumi spunea...

Buna, am citit site-ul tau.Numele meu e Lumi am 22 de ani si sunt in ultimul an studenta la jurnalism.Trebuie sa recunosc ca din cate mi-am dat seama e o meserie frumoasa cel putin si mie imi place.Dar in fine eu iti scriu doar o sugestie, ce ar fi sa incerci Africa de Sud.Se plateste bine daca ai studii superioare viata nu e asa de stresanta ca in Europa tara e minunata si e cald oameni sunt primitori.Asta daca nu esti rasist.Eu am fost in mai o luna in Johannesburg si sincer m-a impresionat intr-un mod placut.Dezavantaje ar fi distanta prea mare ( cam 11 ore de zborsi in unele cartiere marginase violenta.Daca nu incearca o vacanta.