16 februarie 2005

Inceput

Salut!
Oare chiar toti trebuie sa ma considere tampit daca vreau sa emigrez in NZ in ciuda faptului ca ma descurc f. bine in Romania?
Sa va spun despre mine1
Am 34 de ani si am lucrat vreo 15 in presa. Am pornit de jos, ca si corespondent de Cluj la defunctul cotidian ORA. Apoi am plecat la Bucuresti, unde m-am angajat la Tineretul Liber. Aici m-am calificat, avand sansa de a lucra nemijlocit cu Ion Cristoiu. Dupa 2 ani de Capitala, structura mea de ardelean nu a putut face fata mentalitatii de Bucuresti si am revenit la Deva, orasul meu natal. Aici, tot presa! Prin 95 eram cel mai tanar redactor sef de cotidan din tara! Am lucrat si in radio si in tv, dar presa scrisa a ramas dragostea mea. Numai ca, din presa, nu prea traiesti. Asa ca, dupa casatoria din 2002 cu frumosa mea Diana - kinetoterapeut si antrenoare de sport aerobic, campioana nationala cu echipa de la CSS Cetate Deva - incet-incet m-am retras. Am preluat o firma de consultanta in logistica, management, imagine si PR, care merge foarte bine, fiind clasata pe locul III in topul firmelor pe 2003, cu sanse mari si pe 2004 la categoria sa. Ultima aventura in presa scrisa a fost saptamanalul ACTUAL, care a functionat pana inainte de primele alegeri din 2004. Acum sustin un ziar on-line pentru toti hunedorenii din lume, pe care va invit sa-l vedeti la www.actualmedia.ro
Am un apartament super aranjat, o cabanuta, doua masini, si in fiecare an imi rezerv cca. o luna de vacanta in strainatate. Plec doar eu, cu sotia, fara nici un aranjament. Ne urcam in masina si o pornim prin Europa.
Cu toate acestea, recent am ajuns la concluzia ca nu are rost sa mai traiesc in tara. Asa-zisa bunastare - oricum, peste media din RO - o platesc scump, cu stres peste stres. Mai nou, revolutia fiscala a noii puteri, care se dorea o relaxare fiscala, face platile catre stat din ce in ce mai inrobitoare.
Drept pentru care, dat fiind ca in aprilie mi se va naste primul copil, o fetita! - , sunt decis sa fac pasul. Sa emigrez, pentru ca fiica mea sa poata creste, de la inceput, intr-o tara civilizata. Si pentru ca eu si sotia mea sa traim linistiti! Vreau sa merg la serviciu, 8-10 ore, cat o fi, si apoi sa vin acasa si sa uit de slujba pana a doua zi. Week-end-ul sa fie week-end, vacanta, vacanta.
Dintre toate oprtunitatile de emigrare, m-am oprit asupra NZ. Pare-se ca acolo climatul nu a fost stricat de "emigrantii" colorati din RO.
Daca as lichida tot ce am, as putea pleca cu vreo 2-3 sute de mii de euro la mine!
Astept sfaturi, in principal de la cei care traiesc in NZ. Am uitat sa spun ca, de formatie, sunt prof de mate, dar nu mi-am dat licenta.
In curand veti avea si poze pe blog!
Salutari si astept comentarii!

Niciun comentariu: