30 iulie 2008

Cuiul ruginit - primul accident de muncă

Aici se practică un joc foarte popular: bătutul cuiului in butuc! Vine cam aşa: într-un butuc se bat unul lângă altul câte un cui de fiecare jucător. Cuiele sunt efectiv lipite unul de celălalt. Fiecare jucător trebuie să-şi bată cuiul cât mai repede. Se loveşte cu partea ascuţită de la un piolet, pe rând! Cine rămâne ultimul plăteşte un rând de schnaps (palinca lor ceva mai slaba).
Tocmai de la asta mi s-a tras primul accident "de muncă" din Austria! Am amenajat ieri seara un nou loc de bătut cuie (mai aveam unul în restaurant) pe terasa de la bowling-bar! Şi, normal, aveam nevoie de un butuc. Pe care, evident, nu îl puteam găsi decât în magazie!
Magazia aici este un concept care aduce a farmacie in România! Totul este aşezat la locul său, nimic nu zboară, nici urmă de praf, ulei sau alte cele! Am găsit rapid butucul care să se potrivească, l-am ochit din priviri şi am pornit spre el! Şi atunci am călcat pe singura bucată de lemn aşezată aiurea, lângă masă, care avea, bineînţeles că îndreptat în sus, un cui, şi ăla - vorba bancului cu ghinionistul - ruginit. Cui care s-a înfipt fără ruşine în talpa mea prea puţin protejată de şlapii din piele proaspăt achziţionaţi!
Concluzia? Adio şlapi, pansament pe talpă, dezinfecţie internă şi externă cu schnaps, şi la dracu' cu ea ordine exagerată!
Vă daţi seama că într-o magazie de acasă numai un tâmpit intră în şlapi, când capcane perverse de genul acesta te pândesc la tot pasul, asta ca să nu mai vorbim de posibile animale de casă precum şobolanul! Sau, chiar dacă faci imprudenţa să intri desculţ sau cu şlapi, ai grijă pe unde calci, umbli ca pe ouă, adică mai rău, ca pe propriile tale ouă! A, şi să nu uit, rugina e tot rugină şi aici, aşa că riscul de infecţie rămâne!
Şi, vedeţi acum finalul:
Vazându-mă şchiopătând şi folosind schnapsul pentru frecţie, Matthäus mă întreabă ce-am păţit?
- Am călcat pe cuiul ăla din scândura din magazie!
- Aaa, păi scândura era pusă jos acolo, că am nevoie mâine de ea, şi era întoarsă cu faţa în sus să se vadă CUIUL, SĂ NU CALCE CINEVA ÎN EL...

2 comentarii:

Red Team Racing spunea...

Mda...cam aiurea, daca nu chiar stupida motivatia pentru care scandura aia era acolo...oricum, sper sa nu fie nimic serios si sa-ti treaca curand...un sfat: gaseste niste propolis si da-te pe rana...o sa-ti treaca mult mai repede.

Lucian Stanciu spunea...

stupida, am zis si eu! dar, cf mentalitatii astoara, chiar de aia era intoarsa in sus...
nu am probleme, ca am avut reflex in timp util si nu m-am ranit f tare!
a trecut cu schnaps...:))