27 iulie 2008

Mod de predare austriac

Gata, am revenit, complet refacut! Pot zice ca am cam îmbătrânit! Pe vremuri, puteam duce chefuri legate de câte trei-patru zile! Acum, după o noapte, văd că am nevoie de odihna!
Bun, vroiam să vă povestesc azi dimineaţă - dar nu prea puteam, (vedeţi aici de ce http://lucianstanciu.blogspot.com/2008/07/duminca-de-dup.html) despre modul în care se desfăşoară această tabără, care de azi a intrat în a doua săptămânăla Hotel Sportalm Vital.
O dată sunt cei cu dieta, copiii fast-food-urilor, care arată cam ca o cunoştiinţă de a mea de la Geoagiu, adică mai bine îi sari decât să-i ocoleşti! Au oamenii ăştia un regim, de zici că acum s-au hotărât instructorii să-i elimine prin subnutriţie! Le face bucătarul la salate, la tot felul de mâncăruri, de te gândeşti că a doua zi îi vezi pe toţi leşinaţi pe holurile hotelului! Aiurea, se duc copilaşii fain frumos în cameră şi bagă la chipsuri în ei de te-apucă mila de părinţii care au dat cca 750 de euro să-şi vadă copiii slăbind!
Ceilalţi sunt în tabără de învăţare! Adică cam loaze care nu şi-au prea văzut de şcoală la vremea potrivită şi acum îşi petrec vacanţa învăţând. Fac toată ziua matematică, germana, logică, etc! Ceea ce m-a frapat este că un profesor lucrează cu max 8 copii. Dimineata, dupa micul dejun, au ore! Apoi, înainte de 12, pauză, masa de prânz, din nou pauză, de la 14 la 18 din nou cursuri sau alte activităţi, cina, etc! Şi, fiţi atenţi!
Dacă un copil nu răspunde cum trebuie, nu se ridică la nivelul celorlalţi, profesorul face cu el separat meditaţii! Copilul pierde pauzele in care ceilalţi se joacă, aşa că are tot interesul să tragă tare în ore!
Şi, este cât se poate de clar că nu auzi sub nici o formă vreun profesor ridicând măcar glasul! Cum toţi profesorii sunt foarte tineri, şi sunt şi multe profesoare printre ei, mă gândesc cu groază ce-ar pătimi ei dacă ar trebui să facă cursuri de vară cu loazele din România!
Pentru că au fost destul de mulţumiţi de prima săptămână, instructorii le-au organizat aseara parada modei pe invers! Fetele s-au îmbrăcat în băieţi şi viceversa, urmată de discotecă! Până la ora 23!

Niciun comentariu: