25 august 2008

Ţara în care doar se zâmbeşte!

În Austria toată lumea zâmbeşte. Unii ar putea zice că toţi râd ca proasta-n târg toată ziua! Nu este aşa! Sunt extrem de politicoşi, în principal lipsiţi de orice stress, complet relaxaţi, deci nu au motive să nu zâmbească. Pe stradă oamenii, dacă îi priveşti în ochi, îţi vor zâmbi! În magazine, în cârciumi, peste tot, toată lumea zâmbeşte!Puţină lume, însă, râde! De ce? Aflaţi de aici !

2 comentarii:

Red Team Racing spunea...

Cand aveam clienti austrieci sau germani, obisnuiam sa spun ca sunt mai reci decat gheata. Dupa parerea mea asta e un handicap, sa nu poti rade in hohote, cu pofta, atunci cand ai ocazia.
Pe de alta parte, din ce am auzit de la altii, bancurile sau glumele in care se pomeneste de istoria lor si mai ales de WW2, nu numai ca nu-i fac sa rada, dar chiar pot deveni si mai incruntati.

AdiO spunea...

I-am comentat dincolo ceva... si vreau sa zic ca da, ai dreptate red team racing. sa vorbesti de funie in casa spanzuratului e gluma cool pentru cei de origine carpato-danubiana. ghlumele cu somalezi, cu evrei, cu bula, cu orice... pana si ion si maria, toate se dau la om, la defectul uman, la persoana.
Ce invatza baietii si fetele in occident (sa nu zic cultura vestica)? Nu fi negativ, evita atacul la persoana, nu lua nimic personal... In ultima instanta ma gandesc cu cat interes ar asculta un roman o gluma spusa de sa zicem un negru de... undeva de unde stim noi ca ei sunt cam fraieri? Cu ce zambet condescendent am rade de puerilitatea acelei glume? Ceva de care noi am ras in clasa a doua? Fumata?

incep sa dau si eu din putzul gandirii, si nu imi propusesem. pa.