27 august 2008

Dilemă

Aseară a fost seară românească la Sportalm Hotel din Westendorf! Adică toată seara a fost muzică românească! Prietenul Nunu Brilinsky a adus din ţară un best of populară, aşa că a răsunat barul de la bowling de muzică ardelenească! După mai multe partide de bowling (pierzătorul dă de băut la toţi ceilalţi) a început o dilemă foarte serioasă pe marginea versurilor melodiei "Ană, zorile se lasă". Cum nu am ajuns la nicio concluzie vă invit să citiţi versurile şi să ne daţi o mână de ajutor:

Ană, zorile se varsă,
Lasă-mă să merg acasă,
La copii şi la nevastă,
Ană, zorile se varsă!

Ană, mândra mea frumoasă,
Stinge lampa de pe masă,
Lasă-mă şi nu mă lasă,
Ană, zorile se varsă!

Că nevasta-i numai una,
Şi copiii tăt'deauna,
Doru face cale-notoarsă,
Ană, zorile se varsă!

Acum e clar, Ana e mândra, adică amanta, de la care personajul pe care îl vom numi generic Ion pleacă dimineaţa! Unde pleacă Ion dimineaţa de la mândră, adică de la amantă? Acasă, la copii si la nevastă! Spune Ion foarte clar că nevasta-i numai una? Spune! Spune clar şi de copii, că-s tăt'deauna? Spune!
Problema este unde face "doru" cale-ntoarsă? La copiii si la nevastă sau o asigură pe Ana că "doru" va face cale-ntoarsă la ea?
Aştept părerile voastre, evident nu de genul: "Poate îl cheamă pe el Doru!":))

6 comentarii:

Anonim spunea...

Desi primul raspuns pe care vroiam sa ti-l dau a fost chiar cel banuit de tine am sa-ti spun parerea mea "Ion o asigura pe Ana ca o sa se intoarca la ea." Omu` vrea ca amanta sa-i stea linistita si sa nu-i creeze probleme de aceea o asigura ca se mai intoarce.
Apropo` de asta... "Cei mai grav decat sa afli ca te-a inselat sotia? ... ... ... Sa afli ca te-a inselat amanta!"

Anonim spunea...

doru face cale intoarsa - adica dragostea trece, dar nevasta si copii sunt pentru totdeauna :)
sau pe el il cheama doru - cel mai plauzibil

Anonim spunea...

Dorul face cale intoarsa la copii si la nevasta! Asa zic eu, omu' se justifica " esti frumoasa, ma simt bine cu tine, dar mi-e dor de familie"! Ca in fata mea nu are nici o justificare acest gigolo mioritic, asta e cu totul altceva!! :)):))
P.S. Te superi rau ca te-am trecut pe blogul meu la sectiunea "Unde mai poposesc" ?

Lucian Stanciu spunea...

Multumesc pentru apreciere! te voi trece si eu pe blog roll! Noi tot dezbatem problema si mai avem de dezbatut inca vreo trei seri, pana pleaca grupul inapoi in tara! Inclinam sa credem ca el o linistetste pe amanta, spunanadu-i ca dorul il va intoarce la ea!

Brylu spunea...

cand mi-l trimiti acasa pe nunaces? sa-si ia cainele acas` o data

Lucian Stanciu spunea...

pleaca maine, din pacate....!