26 iulie 2008

Super banc cu pestisorul de aur

Un tip, foarte foarte ghinionist, pleacă la pescuit, aşa, în dorul lelii, că oricum ştia că la ghinionul lui nu are şanse să prindă ceva! Aruncă undiţa şi dupa cinci minute scoate din apă peştişorul fermecat, sau de aur!
Peştişorul extrem de plicitsit şi sictirit:
- Auzi, azi am zi scurtă, aşa că sare din schemă faza cu trei dorinţe! Zi una şi gata!
Stă omul se gândeşte, zice "toată viaţa am avut ghinion, ce să cer ca să scap de griji? Ştiu, îi cer să mă facă prinţ, ăştia au tot ce le trebuie, poa' să aibă câte ghinioane vor!"
- Vreau să mă faci prinţ!, zise omul.
- OK! Du-te acasă şi mâine când te trezeşti eşti prinţ!
Pleacă omul acasă, se culcă liniştit şi a doua zi dimineaţa aude o voce:
- Ferdinand, scoală-te că trebuie să pleci la Sarajevo!

6 comentarii:

Roxana spunea...

Bravoooo!Felicitari!

Roxana spunea...

Sper ca s-a inteles ca felicitarile sunt pt.pasul pe care l-ai facut in Austria.Vorbeste cu proprietarul hotelului si adu-ti mai repede fetita si sotia sa se bucure si ele de tot ce ai gasit aici.Si eu ma gandesc din ce in ce ,mai des la o pensiune,nu cu 20 de camere ci cu 5 pt incepu dar nu stiu care sunt formalitatile legale in acest sen ,nu stiu care sunt impozitele daca mai ramai cu ceva dupa ce le platesti.Eu mi-am vandut afacerea in Romania dupa ce m-am purtat 9 ani cu angajatii asa cum vezi aici iar in schimb am primit numai mizerii.Daca afli ceva in sensul infiintarii unei pensiuni,te rog da-mi si mie de veste daca nu iti cer prea mult.Sa iti mearga totul bine,bine de tot si sa te bucuri de tot ce vei realiza cu siguranta.

Lucian Stanciu spunea...

Roxana, cu o pensiune de cinci camere e greu, ptr ca nu vei putea primi grupuri, care sunt cele mai avantajoase! Si, trebuie sa-ti ieie un interval tampon, in care nu vei produce nimic, numai sporadic! Eu, din iunie pana acum am tot promovat hotelul, cum scrie la carte, si de-abia din august pot spune ca apar rezultate!
Despre infiintarea unei pensiuni, ce sa-ti spun! Ideal ar fi sa iti faci un selbständing, cred ca asa se scrie! un fel de PF in romania! Ai nevoie de cca cinci ani vechime in turism, apoi de un contract de inchiriere de spatiu sau act de proprietate! Chiar daca esti proprietar, trebuie sa obtii autorizatia de a lucra ca manager de pensiune! In acest sens va trebuis sa aduci adeverinte din tara ca ai lucrat cinci ani in turism, preferabil pensiuni sau functii de conducere in hoteluri si agentii de turism!

Roxana spunea...

ooo!Buna seara!nu speram sa imi raspunzi pt ca inteleg ce ocupat trebuie sa fii!Iti multumesc mult pt raspuns.Inteleg cat e de complicat cu pensiunea.Eu nu am lucrat in turism deci,clar ca nu e nici o sansa.Eu mi-am condus singura afacerea(asociat unic in S.R.L.-ul meu)9 ani dar nu in turism ci in invatamant.Intentionam sa cumpar aici o casa in care sa si locuiesc si sa o inchiriez.dar inteleg ca trebuie scoala pt asta.Sunt in Austria de o luna deja si inca nu imi revin din starea de besmeticeala pe care nu credeam sa o am dupa ce mi-am dorit ani si ani sa ajung aici.Invat de zor germana cea grea si sper ca intr-o zi sa pot sa imi permit 3 zile in frumosul tau hotel.Totul arata superb.Mai intreb inca,daca nu exista cursuri pt a putea conduce o pensiune.E neaparat nevoie de 5 ani vechime sau poti sa obtii acea autorizatie si in urma unor cursuri facute aici?
Ai putea sa imi spui cum stau lucrurile cu forta de munca in acest domeniu?E un sector acoperit sau este inca nevoie de oameni care muncesc romaneste pana cad in cap.Subalternii tai au un program sau se lucreaza asa ca in Romania in turism(adica cat e nevoie)?
Eu locuiesc acum in zona Viena si ma gandesc la tot felul de variante.Inca o data,multumesc si iti doresc numai bine si multi,multi,multi,turisti!

Lucian Stanciu spunea...

Trebuie sa fie cursuri de genul acela! Nu stiu exact, dar e imposibil sa nu fie! si sunt necesare ptr o pensiune! ideea cu casa se poate face mai usor, nefiind vorba de pensiune ci doar de Privat Zimmer! acolo e o chestie doar de impozite si taxa locala de turism. Nu stiu exact, dar cred ca la Gemeideamt se rezolva toate astea!
Ptr pensiune e nevoie de diplom, caci pensiunea implica si mic dejun, cel putin, sau demipensiune!

Roxana spunea...

Multumesc foarte mult!