19 august 2008

Scuze!

Vroiam, şi aveam, să scriu ceva frumos în seara asta! Nu mai pot! Am vorbit la telefon cu soacra-mea, pentru că de 5 zile încerc să vorbesc cu Petra şi nimeni nu vrea să mi-o dea la telefon! Am vorbit, aşadar, cu soacră-mea, drept pentru care nu mai pot scrie nimic, pentru că orice rând s-ar transforma doar în tirade la adresa acţiunilor ei care mi-au distrus căsnicia!
Cred că dacă voi mai vorbi de câteva ori cu ea, după câtă experienţă am acumulat în anii de căsătorie, voi putea scoate un manual, pentru tinerii căsătoriţi, de gen "cum să vă feriţi de cele mai periculoase şi perverse manevre ale soacrei!" Un sfat gratis: dacă vă spune, cumva, "mamă dragă!" intraţi, imediat în alertă! Dezastrul e aproape!

19 comentarii:

Anonim spunea...

Tare faza cu soacra.
Ai putea scrie o astfel de carte pentru tinerii casatoriti.Ar fi o carte unicat in Romania zilelor noastre.
Oricum daca soacra ti-a distrus casnicia,atunci sa-si casatoreasca fiica cu ea.
Si eu am trecut prin asa ceva,dar iti spun un sfat:ti se va rupe,asa cum mi s-a rupt si mie.
Cat despre copil,o sa-ti treaca dorul.Fi convins copilul va fi intors impotriva ta.Asa se intampla de cele mai multe ori cand fosta soacra si sotie sunt niste scorpii.
Dar,exista un dumnezeu care rezolva tot.
Si eu am fost in situatia ta si probabil ca tot timpul ti se aduceau fel si fel de acuze.
Dar sa nu uiti un lucru:femeia e curva cu 7 capete si te manevreaza cum vrea dea.
Sa nu ai niciodata incredere in femei.
Numai bine si sa treci cu bine peste aceste momente.

Lucian Stanciu spunea...

Multumesc! Trebuie sa mai precizez, insa, ca Diana nu are, in fapt, nici o vina!
Totul a pornit de la soacra-mea! Cand a vrut sa aiba fata maritata cu mine a facut tot ce a putut, apoi cand a vrut sa o desparta, la fel! Sunt convins ca Diana inca nu stie cum e viata fara amestecul mamei sale! Poate va avea sansa sa afle vreodata!
Cat despre intorsul copilului impotriva mea, aia se face inca de pe cand eram in Romania! Cand am fost ultima data la Petra cu cadouri, stii ce a zis Petra? "Mami, uite, tati rau imi aduce cadouri!!!"

Anonim spunea...

Problema sti care e?
Fetitele care au fost crescute lang fustita mamei iti spun eu ca nu se vor schimba niciodata.
Tot ce vor spune parintii va fi litera de lege.
Sincer,sa sti ca iti compatimesc copilul daca de acum de mica este crescuta cu doctrina asta.
Si sotia ta Diana,daca am inteles bine,sa nu-mi spui ca nu mosteneste o picatura din caracterul de rautate al mamei ei.
Sa sti ca si eu cand m-am insurat,am zis ca o frumusete si un suflet bun ca la acea fata nu am mai intalnit niciunde.
Pe dracu ca dupa 6 luni a inceput cu fel si fel de chestii,nu puteam sa vin cu un prieten acasa sa bem o0 bere ca ei nu-i comvenea.Aveam mereu scoateri de ochi referitor la prietenii mei si tot felul de faze.Toate cacaturile le spunea lu mama-sa.
De multe ori nu conteaza frumusetea
unei femei conteaza si caracterul si in primul rand intelegerea.
P.S. Foarte urat din partea ei daca deja ti-a intors copilul impotriva.

Lucian Stanciu spunea...

Da, si vezi cum sta treaba: eu, in sase ani de casnicie nu am putut avea nici o divergenta cu sotia pe care sa o si rezolvam! Cum incepea o cearta, cum suna la maica-sa, care se infiinta rapid! Asa ca nu am lamurit nici o problema!
Apoi, cu timpul, am inceput eu sa plec cand se infiintau ai ei! Etc, bla, bla, scandaluri, gelozii fara temei, apoi acuze, care acum au ajuns ca mi-am inselat sotia in noaptea nuntii!!!!! Ce sa mai zic! Doar de Petra imi pare rau si sper ca va veni vremea cand ii va reprosa maamei sale ca i-a refuzat dreptul la viata de aici!

Anonim spunea...

E foarte usor sa acuzi pe cineva fara sa aduci dovezi.
sa fi sigur ca fetita ta dupa ce va creste si va intelege niste lucruri,o va judeca temeinic pe mama-sa.
Iti pun o intrebare,la care te-as ruga sa fi sincer:Crezi ca sotia ta te-a inselat vreodata?
Eu asa am crezut cand am fost insurat ca mi-e fidela,dar dupa divort a iesit altceva la iveala.
Am zis ca incepand de acum imi voi tri viata,tot ce prind nu iert,dar sentiment nu o sa mai pun niciodata.Ca fapt divers sunt din Targoviste,si am trecut si eu prin ceva asemanator prin ce ai trecut tu.

Lucian Stanciu spunea...

Stiu clar ca acum, spre final, a facut-o! Culmea, chiar azi la articolul cu porcul cineva a postat in sensul acesta! Noi suntem acum intr-un divort pe care ea il vrea rapid, poate i-a gasit maica-sa pe altul sa o marite!

Anonim spunea...

Auzi in locul tau as amana cu divortul asta cat de mult,pana-i vine ei acru;macar sa nu creada ca esti fraierul ei.
Eu cand am fost in aceasta postura am vrut eu sa-l finalizez de la prima infatisare.
Repet fratica da-i clasa si amana- pana nu mai poate,sa faca spume la gura si ea si mama-sa.

Lucian Stanciu spunea...

Asta aş face singura problema e ca nu ma lasa nici macar sa vb cu fiica mea la tel, sa nu vorbim de vizita! Dupa divort va fi obligata de lege! Oricum, inca vreo sase luni, un an mai dureaza divortul!

Anonim spunea...

Am vazut fratica comentariile de la articolul cu porcul.
Se pare ca sotia ta nu a fost o sfanta pe pereti.
Cine-i naomi aia de te tot face cu oua si cu otet,si care se pare ca tot timpul e la curent cu stirile.
Fi tare si mereu pe pozitie si sa nu te dai batut.

Anonim spunea...

Ba ce va futut I.D.si pe tine si pe baiatul ala cu care iesiai la bere.a facut discordie intre voi ca sa ajunga el la blonda.

Lucian Stanciu spunea...

Naomi este o chestie azvarlita in joc de soacar-mea sau o suprtera de-a nevestei mele! Cam banuiesc eu cine, dar inca nu sunt sigur! Oricum vine de pe partea soacrei mele,care, la momentul in care a izbucnit o cearta cumplita intre noi, cand realizasem ce face nevasta-mea, a spus ca Diana ar voie sa si-o si puna cu cine vrea, ca traim in casa ei de la Geoagiu! Care, vorba fie intre noi, e a lu socru-meu si a surorii sale, pe care nu o suporta, ghici cine? Soacra-mea!
Cat despre hamal, na, ca sa-i spunem pe nume, nu trebuie nimeni sa-mi povesteasca! Mi-am dat seama mai repede de cat cred ei ce se intampla si chiar am crezut ca asa voi scapa de teroarea soacrei, care insa nu se lasa!
Si cu asta, am spus tot, asa ca nu voi mai comenta subiectul! Fie ea fericita cu hamalul, dar Petra nu va avea asemenea tata niciodata! Atata mai conteaza in ecuatie, Petra!

Anonim spunea...

Deja devine foarte tareeeee frateeee... Ma gandesc sa incep sa schitez un scenariu de film inspirat de blogul lu' Stanciu. Hai Stanciu tata... keep up the good job. Suntem cu ochii pe tine. Mihu. (ala "mic")

Anonim spunea...

Sti tu cum se spune...fereste-ma Doamne de prieteni ca de dusmani ma feresc eu. ....Prietenul care il duci acasa iti f-te nevasta.

Anonim spunea...

Lucian, ma cunosti si odata vei afla cine scrie acum! Va cunosc si pe tine si pe Diana si pe soacra-ta foarte bine, chiar si pe parintii tai ii cunosc!
Cu soacra-ta ma stiu cel mai bine, adica o stiu foarte bine, de multa vreme! De cand v-ati casatorit stiam ca va veni momentul acesta, cand va pune capat relatiei voastre!
Este femeia care ar vinde-o si pe fiica-sa, si pe maica-sa, care e moarta!, si pe barbatu-sau numai ca impresia despre ea in lume sa dea bine!
Asa a crescut-o si pe Diana, la fel. Nu conteaza nimic, decat ce zice lumea!
Fii cinstit si recunoaste ca nici tu nu ai fost usa de biserica! Dar, dupa ce soacrei i s-a pus pata pe tine nu mai aveai scapare! Nu zic ca ea a bagat-o in patul altuia pe Diana, dar de incurajat cu siguranta a facut-o! Si pazeste-te de ea, ca va face orice numai ca fiica ei sa ramana pura in ochii oamenilor! Nu trebuia sa ajunga aceasta tema pe blogul tau, pentru ca asa vor vedea si altii adevarul, iar Viorica va inebuni cand va vedea ca nu va mai putea spune tutror ce porc ai fost tu, cum ti-ai batut joc de fata lor, fara a avea replica despre ce a facut si Diana!
Multumeste-i la Dumnezeu ca ai scapat de acolo, pentru ca sa stii ca soacra-ta nu s-ar fi dat in laturi de la nimic ca sa va poata desparti! O spune un om care o cunoaste foarte bine si candva vei afla cine sunt!
Aveai habar ca soacra-ta a fost pe la biserici sa dea acatiste si alte chestii sa te vada dus de acolo?
Bina ca ai plecat, cat despre Diana, poate ai gresit si tu, dar ea a gresit fundamental incurcandu-se cu ala si numai pentru diferenta de clasa dintre ei! Stiu ca te doare ca te-a schimbat pe unul care nu se va ridica nicioadata spre valoarea ta, dar trece si asta! Si, inca ceva! Sunt convins ca soacra ta stia de Diana si aventura ei!
Succes si sa nu regreti ca ai plecat de acolo, caci bine nu ti-ar fi fost!

Anonim spunea...

Ai impartit bautura cu prietenii si firesc si sotia.

Anonim spunea...

Fraiere, te-ai pus in pericol, ti-ai pus in pericol slujba, si tu si Racovita si l-ati scapat pe bell boy de concediere la Revelion! L-ati acoperit! Ai vazut multumire? Si dece te miri de nevasta-ta, ai lucrat si tu acolo, stii ca se fut toti cu toti, de ce ar fi facut Diana exceptie? Si sa mai sti ca dupa ce i-a pus-o, primul la care i-a dat raportul a fost Mares! Au si sarbatorit, impreuna, la Todea!

NostraDomusGB spunea...

Incredibil ... telenovela continua. Stanciule, film ai vrut, nah... acum ai blockbuster ! Din ciclul "Vant semeni, culegi tornada". :)) - Ne place ! Suntem numai ochi.

nebunu de la altex spunea...

Vreau si eu belet la film !!!Scump dom'le scump,la Altex era mai eftin :P

Anonim spunea...

Lucian, imi pare rau ca treci prin toate astea.
Eu te sfatuiesc sa nu intarzi cu divortul, asa cum te sfatuia cineva. La ce bun? Cu ce te ajuta sa iti prelungesti TIE suferinta, nervii, timpul, banii ?
Cu cat scapi mai repede, cu atat mai bine. Incearca sa te mentii curat pe tot parcursul procesului de divort: nu intarata, nu vorbi de rau, nu face nimic din ce ai regreta si din cauza careia ar avea de suferit fiica ta. Pentru ca la urma urmei, singura ta preocupare este sa iti recapeti fiica. Sper sa reusesti. Iti urez asta din tot sufletul.
Stii de ce iti spun toate astea?
Pentru ca eu am trecut prin 2 procese de divort (+ recurs).. dar in calitate de fiica. Si eu si fratii mei am avut de suferit mai mult decat mama si tata. Ei s-au luptat ca niste lupi, si'au spus multe, si'au dovedit multe. Si la ce a folosit pana la urma ? Doar ca am vazut ca se bat ca chiorii si ca vor sa isi dovedeasca cine-i mai tare.
La vremea aia, ii tineam partea tataului meu, pentru ca asa ma facuse. A avut grija sa ma intoarca impotriva ei. Pe mine, care o iubeam nespus de mult pe mama. Dar a reusit sa ma faca sa cred ca este cea mai rea si cea mai curva.
Dar crescand, mi-am dat seama ca si el avea partea lui de vina. Si inca una mare. Doar ca a fost mai smecher, atata tot.
Tu incearca sa o recastigi pe cai bune, cinstite. Pentru ca va veni vremea cand fiecare va da socoteala in fata ei, cand va creste mare. Plus, ca iti va fi tie bine, daca joci curat. Iti garantez.
Iar cei care joaca murdar... adica soacra ta... sa se pazeasca. Ca va fi vai s-amar de curul ei. Nu poti sa arunci cu rau si sa primesti bine. Energia negativa care o degaja ea, i se va intoarce inzecit inapoi. Si daca va vrea sa moara, nu va muri, caci raul intors, suferinta pe care o sa o simta, nu o va lasa.

Tu fa bine ca sa primesti bine !
Iti urez din tot sufletul numai bine, Lucian.
Sa stii ca o urare din sufletul unui om care iti vrea binele cantareste mult mai mult decat amaratele de acatiste care ti le-a facut vrajitoarea, (daca ar fi adevarat), decat raul pe care ti-l vrea.
Si cauta sa discuti doar cu persoanele care-ti vor binele, care te apreciaza. Asta te va ajuta sa iti mentii increderea in tine si sa poti sa lupti pentru fiica ta.

Mult succes !!!

cristina